Danmark planter træer

I LiebhaverSkovfogeden har vi hver eneste dag i de sidste mange år gået på arbejde med en ambition om at rejse mere skov.

Skov er det mest effektive redskab, vi har i dag, til at suge CO2 ud af atmosfæren, og i LiebhaverSkovfogeden har vi plantet i kilometervis af skove rundt om i hele Danmark.

Se mere om Danmark planter træer i videoen udarbejdet af DM&E Skov (Skoventreprenørforeningen). I videoen kan du blandt andet høre Claus Hemmingsen fortælle om, hvordan du planter træner, og hvordan du passer skoven. Claus fortæller også om de fordele, skov har for vores klima.

Vi rejser Danmarks skove

Vi glæder os over, at TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening har søsat projektet Danmark planter træer, som vi naturligvis er engageret i med et stort hjerte.

Eksempelvis er vi i fuld gang med at lave skovrejsningsplaner for flere kommuner, menighedsråd, regioner og andre aktører, der ligesom os er engageret i at gøre en forskel for klimaet ved at plante træer og rejse nye Folkeskove i Danmark.

Danmark planter træer
Klik for større billede

Brug for hjælp til at plante folkeskov?

I LiebhaverSkovfogeden rådgiver vi om, hvordan du kommer i gang med at plante en folkeskov.

Kontakt Skov- og Landskabsingeniør Claus Hemmingsen på +45 40 13 44 29 eller ch@liebhaverskovfogeden.dk.

Vi har brug for mere skov

I følge FN’s Klimapanel er mere skov et vigtigt bidrag til at bekæmpe vores CO2-aftryk.

For eksempel vil én hektar ny bøgeskov spare atmosfæren for over 1.400 tons CO2 i løbet af de næste 100 år. Men mere skov er ikke bare godt for klimaet. Det giver samtidig renere drikkevand, flere levesteder til vores planter og dyreliv, nye områder til danskernes friluftsliv og klimavenlige træprodukter, som lagrer CO2 og erstatter klimatunge materialer som stål og beton i byggeriet.

- Skov spiller en nøglerolle, hvis vi skal nå det globale klimamål. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu sætter gang i et stort nationalt projekt for at skabe mere skov. Særligt fordi alle danskere har mulighed for at bidrage til at gøre en forskel for klimaet, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening i en udtalelse til TV 2.

Læs mere om FN's Verdensmål

Folkeskove

Den danske selvejende institution Growing Trees Network Foundation står for at etablere de nye offentlige Folkeskove. Se hvor der bliver plantet Folkeskove på Growing Trees Network Foundatios hjemmeside.

Klik dig ind og se Folkeskovene

Fakta om Danmark planter træer

Danmark planter træer er et samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening. Målet er at engagere danskerne til i fællesskab at gøre en forskel for klimaet ved at plante en masse træer i nye Folkeskove til gavn for mennesker, natur og dyr.

Det hele kulminerer på TV 2 lørdag 14. september kl. 19.30 - 22.00 i et stort indsamlingsshow, hvor Puk Elgaard og Mikkel Kryger er værter for et indsamlingsshow, hvor det med hjælp fra danskerne forsøges at nå målet om at kunne plante én million træer.

For hver indsamlede 20 kroner plantes ét træ i nye Folkeskove i Danmark. Derudover går en del af midlerne til bevarelse af rydningstruet skov i Danmark og udlandet.

Growing Trees Network Foundation står for at plante træer og etablere nye Folkeskove, mens Den Danske Naturfond og WWF Verdensnaturfonden opkøber og bevarer eksisterende skov.

Hvem modtager de indsamlede midler?

De indsamlede midler videresendes til tre organisationer:

  • Growing Trees Network Foundation, som rejser nye Folkeskove i Danmark
  • Den Danske Naturfond, som opkøber gammel rydningstruet skov i Danmark
  • WWF, som bevarer rydningstruet skov i udlandet.

 

 

Folkeskov
Klik for større billede

Kontakt Claus

Mobil: 40 13 44 29
Send en e-mail

Få lavet en

masterplan

 

Se hvordan »

Skovrejsning

søg tilskud

 

Se hvordan »

Nyhedsbrev?

Tilmeld dig her

 

Tilmeld »