Øg herlighed og biodiversitet med en sø på ejendommen

12/20/22
Udsigten til vandet giver for mange ro og tilfredsstillelse i krop og sind, og byder naturen og livet fra smådyr og insekter velkommen.

Der er næsten ikke noget, som slår en udsigt til vandet. Om udsigten er til havet, en sø der altid har været der, eller din egen nyetablerede sø, så giver det en form for ro og tilfredsstillelse i krop og sind, når regnen siler ned på søens vandoverflade eller når de mange forskelligfarvede guldsmede flyver rundt om søen en varm sommerdag. 

 

Har du ikke allerede en sø, men drømmer om at få en, så behøver der ikke være langt fra tanke til handling. Du kontakter bare os i LiebhaverSkovfogeden og så hjælper vi dig ved det praktiske. Som valg af den bedste placering, ansøgningsprocessen ved kommunen og entreprenørkontakt og -styring, når drømmen bliver til virkelighed. Den lille fugtige lavning på marken kan godt laves til en mindre sø på en enkelt dag, men en rigtig sø med stor volumen tager ca. en uges tid.   

 

Når man arbejder med vand i landskabet kvitterer naturen hurtigt for de ændringer der sker. Inden gravemaskinen har forladt vandkanten, er frøerne allerede flyttet ind. Småfugle samler insekter op ved vandoverfladen og i vandkanten, imens andeparret allerede side om side flyder rundt på vandet. Alt du skal gøre er bare at nyde forandringerne og de oplevelser de bringer med sig.  

 

Vand betyder liv. I søen og vandløbet lever tusindvis af smådyr og bevæbnet med et lille fangstnet kan man som barn få timevis til at gå med artsbestemmelse af søens dyrerige. Også livet over overfladen er afhængig af vandet. Dyr og planter kan slet ikke leve uden. Træerne suger det op med rødderne. Herfra transporteres det op gennem stammen til de lysegrønne blade, der om foråret saftspændte folder sig ud, klar til at gribe regndråber og solskin.  

 

Vand indbyder til leg og uanset om man er barn eller voksen kan vand skabe en fascination hele året rundt. Hvem har ikke hoppet i vandpytter, bygget dæmninger eller leget vandkrig. I vintertid, hvor ”vandet er stift” fordi der er is på søerne og regn fra oven falder som sne. En tid, hvor de rigtige ”vikinger” starter dagen med det iskolde dyb imens andre bare nyder synet af luftboblerne, der danner mønstre i isen. Eller om sommeren, hvor en kølende dukkert i en skovsø bliver dagens højdepunkt i hedebølgen og en simpel lille robåd kan indbyde til både romantik men også barnlig leg 
 

Ja mulighederne er mange med en sø i landskabet, så hvorfor ikke få etableret din egen? 

Kontakt Claus

Mobil: 40 13 44 29
Send en e-mail

Få lavet en

masterplan

 

Se hvordan »

Skovrejsning

søg tilskud

 

Se hvordan »

Nyhedsbrev?

Tilmeld dig her

 

Tilmeld »