Skab den perfekte rideskov til dig og din hest

03/08/23
Fra valg af træarter til skovlayout - vi skaber en funktionel og smuk rideskov for ryttere og heste

Rideskove er specielle skove, der er designet til at give et behageligt og sikkert miljø for ridning og andre former for hestetræning. Disse skove kan være en stor fordel for ryttere, der ønsker at øve sig i forskellige terræner og træne deres heste på forskellige typer af underlag.

 

LiebhaverSkovfogeden kan spille en vigtig rolle i etableringen af en rideskov. Med gode erfaringer på området kan vi rådgive om valg af træarter, layout af skoven og andre faktorer, der kan påvirke skovens funktion og brug.  

 

En vigtig faktor at overveje, når man etablerer en rideskov, er at fastlægge den optimale størrelse baseret på antallet af ryttere, der vil bruge skoven, og deres behov. 

  

Valg af de rigtige træarter, er essentielt ved oprettelse af en rideskov. Nogle træarter er bedre egnet til rideskove end andre, da der er arter som er giftige for heste. Samtidig vil forskellige træarter blandt andet skabe variation i indtrykkene, hvilket kan bruges til at træne hestene.   

 

En anden faktor, der kan påvirke etableringen af en rideskov, er layoutet af skoven. Her kan vi hjælpe med at designe skoven, så den har passende stier og åbne områder til forskellige typer af træning. Derudover rådgiver vi om opbygningen af skovbunden, så den er egnet til ridning og andre former for træning, og vi udfører også gerne alt arbejdet lige fra planlægning til skoven står færdig. 

 

-Når man skal have den bedste rideskov, så skal man tænke over arterne man har i skoven. Det må ikke være arter, hestene ikke kan tåle og spise. Samtidig så er det vigtigt at få anlagt nogle gode stier, så man får nogle spændende oplevelser, når man bevæger sig rundt i skoven. Hestene skal også have et godt udsyn, så den ikke blive usikker. Det skal være en tryg oplevelse for både hest og rytter, fortæller Line Kragelund, skov- og landskabsingeniør hos LiebhaverSkovfogeden. 

  

Kort fortalt kan LiebhaverSkovfogeden hjælpe med at skabe en rideskov, der er både funktionel, smuk, sikker og giver den bedst mulige oplevelse for rytter og hest. Vi kan bidrage med ekspertise omkring trævalg, skovlayout og hele opbygning af skoven. 

 

Læs om Pia Krichaus oplevelse med oprettelsen af en rideskov igennem Liebhaverskovfogeden her 

Kontakt Claus

Mobil: 40 13 44 29
Send en e-mail

Få lavet en

masterplan

 

Se hvordan »

Skovrejsning

søg tilskud

 

Se hvordan »

Nyhedsbrev?

Tilmeld dig her

 

Tilmeld »