LiebhaverSkovfogeden planter Evighedsskoven

Evighedsskoven vil sætte varigt præg på landskabet

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), EWIIs bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm og EWIIs administrerende direktør Knud Steen Larsen tog mandag eftermiddag første spadestik til energikoncernen EWIIs jubilæumsskov - Evighedsskoven nær Kolding.

LiebhaverSkovfogeden står for arbejdet med at plante og etablere skoven i anledning af EWIIs 150 års jubilæum.

Evighedsskoven har som formål at beskytte indvindingsområderne til drikkevand og de store grundvandsreserver i et følsomt naturområde i Trudsbro vest for Kolding. Samtidig kan borgerne se frem til et rekreativt, bynært skovområde som ramme om skovture og naturbesøg.

Evighedsskoven godt i tråd med kernekompetencer

Hos LiebhaverSkovfogeden glæder ejer Claus Hemmingsen sig til at gå i gang med plantningen af træerne. Arbejdet forventes færdig i løbet af juni. 

-  Vi er meget stolte af og glade for at være med i arbejdet med Evighedsskoven. Det er et meget spændende projekt, hvor EWII helhjertet satser på beskyttelse af grundvandet og samtidig giver lokalbefolkningen en masse rekreative muligheder. Det falder rigtig godt i tråd med vores kernekompetencer. I dagligdagen arbejder vi med at beskytte grundvandet og sikre biodiversitet gennem skovrejsning og naturprojekter i hele Danmark, siger Claus Hemmingsen.

Vigtigt at sætte de rigtige aftryk i naturen

Allerede inden arbejdet med at plante den mere end 65.000 træer store skov for alvor er gået i gang, er han begejstret for parløbet med EWII. 

- Det har en været fornøjelse at samarbejde med EWII. Vi er egentlig hyret til at sørge for plantningen af Evighedsskoven, men EWII har været utrolig lydhøre over for de input, som vi har haft i forberedelsesfasen, siger Claus Hemmingsen.

Det har blandt andet betydet, at stierne i skoven er blevet bredere, at der kommer en større klynge af frugttræer, og så er der blevet ændret lidt i sammensætningen af træsorter. 

- Det glæder en fagmand som mig, at der bliver lyttet, for det er vigtigt, at skoven bliver af højeste kvalitet. Som fredskov bliver Evighedsskoven nemlig skov i al fremtid, og derfor er det vigtigt, at vi sætter de rigtige varige aftryk i naturen, siger Claus Hemmingsen. 

En samarbejdspartner som magter opgaven

Firmaet vandt opgaven efter et udbud blandt flere firmaer. Om baggrunden for, at det blev LiebhaverSkovfogeden, som blev samarbejdspartner på etablering og drift af Evighedsskoven, siger administrerende direktør i EWII Knud Steen Larsen.

- Vi har valgt LiebhaverSkovfogeden som samarbejdspartner på Evighedsskoven ud fra en samlet vurdering af pris og beskrivelsen af, hvordan de vil løse opgaven. De har beskrevet opgaven rigtig godt og har haft gode idéer. Samtidig ved vi, at det er et erfarent firma, der kan magte en flerårig opgave som Evighedsskoven, siger Knud Steen Larsen.

Drømmer du om din egen skov?

Går du også og drømmer om at få din egen skov? Ansøgningsfristen for ansøgning om tilskud til skovrejsning for private lodsejere er i år 1. september, så det er tid til at forbedrede projektet nu. Start f.eks. med LiebhaverSkovfogedens Gratis Ejendomstjek.

 

Læs mere om skovrejsning og se, hvordan LiebhaverSkovfogeden kan hjælpe dig med at søge tilskud til dit skovrejsningsprojekt.

Læs om skovrejsning

Klik og se fotos fra første spadestik

Kontakt Claus

Mobil: 40 13 44 29
Send en e-mail

Få lavet en

masterplan

 

Se hvordan »

Skovrejsning

søg tilskud

 

Se hvordan »

Nyhedsbrev?

Tilmeld dig her

 

Tilmeld »